Referentie - Mika

Nederland waterland, dus met een ondernemende dochter is veiligheid geboden en wilden dus zeker zijn dat ze veilig in de tuin kon spelen zonder dat wij ons ongerust hoefden te maken dat ze in het zwembad zou vallen. Dus na want speurwerk bij Dion uitgekomen en na een introductieles, allereerst om te zien of er een klik was tussen dochter en Dion, want vertrouwen is voor een kind de basis om te leren zwemmen. Dit pakte prima uit en al snel begonnen met het inplannen van lessen om allereerst de "angst" voor het water eruit te krijgen, dit gebeurde door op een speelse manier een gevarieerd pakket van oefeningen af te wisselen, waarbij uiteraard serieus oefenen werd afgewisseld met leuke motiverende speel momenten.

Na deze begin fase waarin dus het zogeheten "watervrij" maken centraal stond, kon de aandacht verlegd worden naar het aanleren van alle noodzakelijke basis elementen (drijven/te water gaan en zelf terug zwemmen/rugslag en uiteraard met hoofd onder water zwemmen). Uiteindelijk met het groeien van het vertrouwen van onze dochter, werd het ook lastiger om de focus op het oefenen te houden (en dreigde dochterlief wel eens te proberen om Dion om de vingers te winden, niet altijd zonder succes, en was het af en toe zaak om de boel weer even op scherp te zetten door een wat meer uitdagende oefening of uitvoering te verwachten.

Uiteindelijk met wat vertraging door vakanties en andere zaken, net na haar 5e verjaardag besloten om eerst een half uurtje te gaan oefenen en wanneer dat goed zou gaan, direct erna het examen te zwemmen. Dus wij vooraf duidelijk gezegd "als je goed je best doet kun je vandaag afzwemmen", wat niet aan dovemans oren gericht bleek. Ze kon de benodigde eisen voor het examen zonder enige problemen volbrengen en uiteindelijk moe en voldaan kon ze haar felbegeerde medaille (en diploma) in ontvangst nemen, waarna ze s' avonds heerlijk van de welverdiende pannenkoeken heeft genoten, met een grote glimlach op haar gezicht.

Kortom een zeer positieve ervaring en zouden deze stap direct weer nemen, want op deze manier ligt de aandacht volledig op het goed aanleren van de essentiele zwembeweging en kan je kind in z'n eigen tempo door de verschillende fases van het zwemmen heengaan.

Dion, bedankt voor de prima begeleiding!

Foto's