MEVROUW GROENEWEGE -

Referentie Mevr. Groenewege

 

Ergens in oktober 2011 woog ik erg zwaar, mijn kleding zat (al)weer strak. Ik wist dat ik te dik was, maar ik was net een struisvogel. Ik keek in de spiegel en hield mezelf voor dat het best wel meeviel en dat ik er best goed uitzag. Eigenlijk hetzelfde als anorexia patiënten overkomt, maar dan andersom.

Foto’s als bewijs
Ergens wist dat ik mezelf voor de gek hield, maar hield dit in stand om toch tevreden met mezelf te zijn. Ik was dat diep van binnen niet en dus groeide ik (in de breedte) voort. Ik wilde ook niet op de foto want dan zag ik opeens hoe ik echt was en schrok ik mezelf rot.  Daarom heb ik toen in oktober 2011 bewust een aantal foto's van mezelf laten nemen door mijn zoon. In mijn meest afslankende kleding (vond ik). Enfin, die foto’s staan hiernaast en daar heb ik een tijd lang naar gekeken. Ik ben dus echt dik. Maar wat kan ik daaraan doen?

Ik heb in het verleden allerlei diëten gevolgd, maar nooit volgehouden. Dat heb ik voor mezelf geëvalueerd. Ik was, nog steeds trouwens, ervan overtuigd dat dieet en sport het enige zijn wat mij succes zouden kunnen brengen. Sport je op een sportschool en je hebt geen zin, dan ga je gewoon niet. Lekker makkelijk. En dat is in het verleden dus ook gebeurd. Geen tijd, moe, ver rijden etc.

Personal trainer
Ik kwam tot de conclusie dat ik iemand nodig had die bij mij thuis kwam. Geen smoesjes meer. Zo kwam ik op personal training terecht. Ik wilde wel graag een gecertificeerde personal trainer. Zo kwam ik bij Dion terecht. Ik had mijn eigen dieet en Dion keurde dat goed. Mijn doel was om 31 kg af te vallen.

De eerste conditie/kracht test ging zoals ik verwachte. Geen conditie en geen kracht. Bijna geen van de oefeningen kon ik uitvoeren. Daarop is een speciaal programma van steeds 6 weken gemaakt. In het begin elke dag een half uurtje bewegen. Dat viel zwaar. Maar ik wilde wat dus ik moest er ook wat voor over hebben.

Via de SenseWear test was daar de conclusie: ik bewoog dagelijks 33% van wat ik zou moeten bewegen. Pfff dat kwam even binnen. Waar moest ik die tijd vandaan halen? Na veel zweet (ja het is niet anders) ben ik steeds meer ruimte gaan maken voor bewegen.

Testmomenten
Iedere 6 weken werd ik getest. Met de 6 weken metingen wordt ook je conditie vooruitgang gemeten. Dat is goed want je wilt vooruit, het maakt het tot een soort van prestatiedrang en zo wordt je dus je eigen stok achter de deur (en dat werkt uiteindelijk toch het beste). De vooruitgang die ik zichtbaar boekte, was de grootste stimulans om door te gaan.

Ik had nooit gedacht dat ik het nog eens zou zeggen, maar ik vind bewegen inmiddels zelfs leuk en doe het met veel plezier. Ook iets dat ik nooit had verwacht. Ik haatte het om te zweten. Als je ziet waar je in een jaar tijd toe in staat bent?!

Doel glansrijk gehaald
Inmiddels ben ik zelfs 35 kg afgevallen en veel fitter. Vooraf verwachtte ik dat ik met ‘harde’ hand zou gaan sporten onder leiding van een personal trainer. Maar ik vond de personal training door DSTraining erg stimulerend en de persoonlijke noot was zeker een van de sterke punten.

Ik doe het nu op eigen kracht, maar zonder de goede begeleiding was het me zeker te weten niet gelukt. Mijn vader noemde het mijn beste investering van 2012. Ik geloof dat ik het met hem eens ben. De basis is nu gelegd voor een gezond leven. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!