Leefstijl analyse

Wilt u een gezonder leven, maar heeft u eigenlijk helemaal niets met een sportschool of sporten in het algemeen?

Ook in dat geval kunnen wij u helpen. Meerdere onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat je voor een gezonder lichaam niet altijd intensief hoeft te sporten. Meestal is rustig bewegen gedurende een groter gedeelte van de dag al voldoende. Daarnaast weten wij dat het moeilijk is om inactieve mensen te motiveren om meerdere keren per week intensief te sporten. En al helemaal wanneer we daarbij kenbaar maken dat dit een vaste routine moet worden voor de rest van het leven. Veel makkelijker is het om mensen in kleine stapjes steeds meer te laten bewegen en op deze manier naar een gezondere leefstijl te werken. Denk aan traplopen, het wandelen naar de winkel of vaker de fiets pakken. Maar wanneer beweeg je nu voldoende?

DSTraining heeft meerdere methoden om uw leefstijl in kaart te brengen. Het in kaart brengen van uw dagelijkse activiteit noemen we een leefstijlanalyse. Hiermee kunnen we u vertellen of het noodzakelijk is om meer te gaan bewegen of dat u juist genoeg beweegt voor een gezond lichaam. Daarnaast kunnen we de tijd die u liggend en slapend doorbrengt meten. Hierdoor kunnen we de eerste eventuele lichamelijke uitingen van stress al in een vroeg stadium ontdekken en vervolgstappen ondernemen om dit tegen te gaan. Wij werken nu ook samen met een Peter's Personal Coaching, hij brengt leefstijl en gedrag samen in een behandelplan.

 

Sensewear armband

Wilt u een volledig en betrouwbaar beeld van uw dagelijkse leef- en bewegingspatroon? DSTraining biedt u deze mogelijkheid nu door middel van een 24 uurs leefstijlmeting.


Wat is de SenseWear?
De SenseWear is een bewegings-, energie- en lifestyle monitoring systeem dat is ontwikkeld door de University of Pittsburgh, USA. De SenseWear armband wordt 24 uur per dag gedragen op de triceps van de rechterarm, gedurende meerdere dagen (max. 14 dagen). Het systeem berekent het energiegebruik (in kcal en MET’s), intensiteit en duur van activiteit tijdens rust en (dagelijkse) inspanning, inclusief liggen, waken en slapen.

SenseWear iets voor u?
Met deze data kan uw personal trainer vervolgens een volledige leefstijlanalyse maken. Daarmee is het mogelijk een trainingsschema te maken dat nog beter aansluit op uw huidige leefstijl. Door het leefstijlrapport krijgen u en uw personal trainer meer inzicht, wat zorgt voor realistische doelstellingen die haalbaar zijn om uw leefstijl te veranderen.  De SenseWear is dan ook een ideaal middel voor lifestyle coaching door DSTraining.

SenseWear in de praktijk
Een cliënt van DSTraining wilde afvallen, maar bleef te lang op hetzelfde gewicht hangen. Hij koos ervoor om een SenseWear-analyse uit te laten voeren om te zien of hij zijn doelstellingen of zijn huidige leefpatroon aan moest passen om meer resultaat te boeken. Uit de SenseWear leefstijlanalyse kwam naar voren waar ruimte was voor verbetering: meer slaap, meer beweging en het vermijden van stress. Inmiddels is hij weer hard op weg om zijn streefgewicht te behalen.

Polar Loop

Houd uw bewegingsactiviteit bij met de Polar Loop en motiveer uzelf om elke dag de 100% te halen.

Hij meet uw prestaties met behulp van 5 intensiteitslevels: rusten, zitten, laag, gemiddeld en hoog. Bent u niet actief genoeg, dan geeft hij u tips zoals: 50 minuten wandelen of 20 minuten hardlopen. De activiteitstracker laat op het LED-display zien hoeveel stappen u heeft gezet en het aantal calorieën dat u heeft verbrand. Doordat de Polar Loop ook actief is tijdens uw slaap word uw slaapritme en slaapkwaliteit gemeten. Daarnaast kunt u hem ook gebruiken als horloge. Hij is waterdicht tot 20 meter, dus zelfs tijdens het zwemmen kunt u hem dragen. u kunt uw prestaties gemakkelijk uploaden naar uw PC of naar uw smartphone met behulp van de Polar Flow app. Zo kunt u uw activiteit van een bepaalde periode analyseren en nieuwe trainingssessies plannen. De Polar Loop past altijd, want u kunt de polsband gemakkelijk aanpassen van grootte.

Foto's